Skip to main content

tel:+31612412111 - john@postmediaproducties.nl

Reacties van kijkers op de Documentaire 'De Maquettebouwer'

De voorstellingen van "De Maquettebouwer" hebben een stroom aan hartverwarmende reacties teweeggebracht. Bezoekers lieten zich lovend uit over het samenspel van vakmanschap en liefde tussen de filmmaker en de maquettebouwer. Een aantal van de prachtige reacties die ik de afgelopen periode heb mogen ontvangen, deel ik graag:

  • "Wat fantastisch hoe het vakmanschap met liefde van een filmmaker en maquettebouwer zo treffend bij elkaar kwamen vandaag!"

  • "Fantastisch, de maquette en de documentaire! We hebben genoten."

  • "Wat een prachtige film is het geworden: informatief (over formidabele handwerk, over de minutieuze voorbereidende werkzaamheden, maar ook over de geschiedenis van Zutphen), met humor, met fantastische beelden van de huidige stad en van de maquette het wordingsproces…ik heb genoten."

  • "Zo prachtig in beeld gebracht, zoveel herkenning, humor en schoonheid. Wat een prachtig portret; van het monnikenwerk, de samenwerking! Wat knap gevat in deze fantastische film. In mijn optiek moeten alle (middelbare) scholen in Zutphen deze docu opnemen in het curriculum."

  • "Wij genieten enorm na! Het was zó bijzonder om deze fantastische film op een groot doek te zien, te horen hoe mooi de muziek paste bij de beelden en de haarscherpe opnamen - en natuurlijk van het ongelofelijk heldere en inspirerende verhaal van Constant! Een belevenis!"

  • "Wat een prachtige, helder vertelde documentaire over Constants vijf jaar werken aan deze geweldige maquette! Onze complimenten voor dit ‘monnikenwerk’ met dit schitterende resultaat! Ook voor John Post die de docu zo uitgebalanceerd en aantrekkelijk heeft weten te maken."

  • "Knap hoe je zo’n levendige film hebt weten te maken van iets dat op het eerste gezicht best statisch lijkt."

  • "Voor mij was dit een historisch hoogtepunt. Ik heb genoten, vol bewondering. Prachtige Docu!!"

Deze overweldigend positieve reacties getuigen van de diepe indruk die "De Maquettebouwer" heeft achtergelaten op het publiek. De film wordt gewaardeerd om zijn informatieve, humoristische en prachtig in beeld gebrachte verhaal, waarin het ambachtelijke meesterwerk van Constant en zijn toegewijde team tot leven komt. Het lijkt erop dat de documentaire niet alleen de geschiedenis van Zutphen, maar ook de harten van de kijkers heeft weten te raken. Hoe mooi kun je het als filmmaker hebben?