Skip to main content

tel:+31612412111 - john@postmediaproducties.nl

Voor het maken van een video, een film of animatie werk ik met hoogwaardige en kwalitatieve apparatuur. De kwaliteit van de door mij gemaakte producties moet 100% zijn. De apparatuur draagt daaraan voor een groot gedeelte bij en heb ik dan ook zorgvuldig gekozen.

Sony-FS5-Mark II

Voor het maken van mijn films gebruiken ik de Sony FS5 Mark II 4K Videocamera. De camera kan gebruik maken van verschillende objectieven en is voorzien van een hoogwaardige en betrouwbare Super 35 Exmor Sensor met 14-stops dynamisch bereik. Dit zorgt voor haarscherpe beelden en een rijk kleurenpalet.

Resolutie

4K RAW

Fabrikant

SONY

Sony 18-110 mm

Je kunt nog zo'n goeie camera hebben. De lens bepaald hoe het uiteindelijke beeld eruit komt te zien. Van heel breed tot zeer dichtbij. Deze lens levert een prachtig plaatje op.

WAT IS HET?

Zoom Lens

Fabrikant

SONY

Zhiyun Crane 3 S

Stabiele dynamische opnames maak je met een Gimbal. Hiervoor maak ik gebruik van een Zihyun Crane 3 S. Dit is een gimbal die gebouwd is om zware camera's te kunnen dragen. Ik kan hier dan ook gerust camera en randapparatuur op plaatsen. Na een dagje opnames maken met dit beest heb je geen Work-out meer nodig ;)

Draagvermogen

6.5 Kg.

Fabrikant

Zhiyun Inc.

Yuneec Typhoon H Pro Hexacopter

Luchtopnames zijn niet meer weg te denken in hedendaagse films. Sinds januari 2017, ben ik een van de eerste bedrijven in Nederland die drone opnames mag uitvoeren onder ROC-Light licentie. Dat wil zeggen dat ik in het bezit ben van de juiste ontheffingen en verzekeringen om op een veilige manier en op professionele wijze, te mogen vliegen met een drone. Dit natuurlijk voor zowel film als fotografie!

Resolutie

4K RAW

Fabrikant

Yuneec

DJI Mini 3 Pro

Omdat de mini 3 maar 249 gram weegt is het toegestaan om volgens de Europese wetgeving boven bebouwing te vliegen. Dus daar waar de Typhoon H Te groot en te zwaar is, is het mogelijk deze kleine krachtpaster in te zetten.

MINIDRONE

Electrische Slider

Fabrikant

DJI

Konova P1 Electrische Slider

Om mooie rustige pans & tilts te maken gebruik ik een electrische slider van Konova. Voordeel van deze slider is dat hij geen extra opzetstuk nodig heeft om het object gecentreerd in beeld te houden. Door een slimme constructie kun je dit zogenaamde parallax-effect mechanisch instellen.

WAT IS HET?

Electrische Slider

Fabrikant

Konova

Microfoons

Tijdens de opnames kan ik diverse microfoons gebruiken. Denk aan zowel hand-, richt-, als lavalier(dasspeld)microfoons. Op die manier leg je altijd de beste kwaliteit, geluid vast. Tijdens de opnames bepaal ik welke geluidstechniek optimaal is, om geen belangrijke momenten te missen óók op gebied van geluid. 

Ik gebruik diverse microfoons van het merk Røde. Waaronder een Filmmaker Lavalier set. 

WAT IS HET?

Draadloze microfoon

Fabrikant

Røde

ATOMOS Ninja Flame

Voor het opslaan van al het filmateriaal gebruiken ik snelle Hi-End SD kaarten. Daarnaast voor het goed beoordelen van het beeld op locatie een Atomos FieldMonitor met Datarecorder en dubbele accu.

WAT IS HET?

Fieldmonitor Recorder

SPECS

4K HDR Scherm
500 Gb SSD

Fabrikant

ATOMOS

Volledige Rig

Om alle apparatuur op je schouder te kunnen dragen is een zogenaamde 'Rig' onontbeerlijk. Hierop kun je alles externe apparatuur monteren. De Follow Focus om scherp te kunnen stellen. De externe monitor, extra accupack, microfoon ontvangers etc. Hij ligt dan ook zeer stabiel op de schouder en dat komt het beeld ten goede.

WAT IS HET?

Schouder statief voor apparatuur

SPECS

Gewicht ca. 5 kg met contragewicht

Fabrikant

Edelkrone

MacBook Pro (M1 Max)

Een film wordt pas een film als alle geschoten beelden worden samengevoegd in de zgn 'Edit' Ik maak mijn films en animaties op een MacBook Pro M1 Max. Met een fantastich programma genaamd Final Cut Pro. Een zeer betrouwbare en veelzijdige Editing (en in mijn geval ook Animatie) Programma.

Voor het werken op locatie is het ideaal al een goede indruk te krijgen van het geschoten materiaal. Dat maakt het mogelijk al een globale opzet voor de film gereed te hebben voordat je aan een uiteindelijke edit begint.

SOFTWARE

Final cut Pro

SPECS

16 inch M1 Max Processor. 2Tb SSD en 64 Gb werkgeheugen

Fabrikant

APPLE

Loupedeck CT

Bij het editen/monteren van een film maak je veel gebruik van je toetsenbord via allerlei zogenaamde 'shortcuts'. De loupedezk CT is een programmeerbaar console waarmee je heel visueel en intiutief kunt editen. Met de handige grote ronde knop kun je heel snel door de tijdslijn scrollen.

WAT IS HET?

Console

SPECS

Aansturing via USB-C

Fabrikant

LOUPEDECK

MacPro Met Compressor
(Render Engine)

Na jarenlange trouwe dienst als montage machine, heb ik in 2021 de overstap gemaakt naar een nieuwe MacBook Pro M1 Max. De 'oude' mac Pro draait nog steeds mee, maar dan in de zgn 'Render farm' als ondersteuning bij het maken van films.

SOFTWARE

Compressor

SPECS

32Gb Intern geheugen

6 Core

2 Grafische kaarten

Fabrikant

APPLE