Skip to main content

tel:+31612412111 - john@postmediaproducties.nl

Over mijzelf

Mijn naam is John Post, geboren in 1969 en opgegroeid in de Hanzestad Kampen. Sinds 1995 ben ik echter gevestigd in de evenzo prachtige stad Zutphen. Samen met mijn vrouw Esther vormen we een gezin met drie kinderen: Leonie, Jeroen en Jasmijn. Aan de fraaie IJsselkade heb ik mijn studio, waar ik films, (mini-)documentaires, animaties produceer en logo's en huisstijlen ontwerp. Op deze website kunt u meer ontdekken over mijn werk en wat ik voor u kan betekenen.

Ik heb jarenlang als vormgever en later als Art-director gewerkt bij diverse reclamebureaus en uitgeverijen. Gedurende ruim 16 jaar runde ik samen met illustrator/tekenaar Derk-Jan Rouwenhorst Studio ToonWorkz. Onder dit label blijven we regelmatig samen animaties produceren.

Mijn Stijl

De films die ik maak zijn doorgaans geen standaard bedrijfsvideo's, maar eerder beeldverhalen. Ze vertellen verhalen over vervlogen tijden en unieke technologische ontwikkelingen. In het verleden heb ik zelfs een aantal korte tekenfilms gemaakt, waarvan er één gebaseerd is op een kinderboek. Elk project brengt verschillende disciplines samen.

De laatste jaren heb ik mijn focus steeds meer verlegd naar het maken van documentaires en het creëren van speciale effecten in films, gecombineerd met animatie- en parallaxtechnieken. Het klinkt wellicht technisch, maar het komt erop neer dat met soms beperkt beschikbaar beeldmateriaal een prachtige film kan worden gemaakt. Altijd verpakt in een to-the-point, mooie visuele presentatie.


Hoe het begon

In de beginjaren '80 hadden we thuis een van de allereerste videocamera's. Het was zo'n apparaat met een enorme VHS-videorecorder, die je met een band om je schouders moest dragen. Grote staafaccu's gaven je hooguit een kwartiertje filmtijd. Maar opmerkelijk genoeg zat er in de camera een heuse 'titelgenerator'.

Op mijn 12e kwam ik zo voor het eerst in aanraking met videofilmen. Het zaadje was geplant. Tijdens vakanties maakte ik veel films en zelfs een korte documentaire over een prachtig plekje in Zwolle genaamd 'Spoolde'. Onder die documentaire zette ik destijds zelfs muziek van mijn held Vangelis. Ik speelde zelf synthesizer, dat deed ik in verschillende bands, vandaar mijn fascinatie voor Vangelis en Jean Michel Jarre.

Media Vormgeving

In 1995 rondde ik mijn opleiding tot Media Vormgever af aan het Grafisch Lyceum in Zwolle. Als een van de weinige leerlingen verdiepte ik me destijds in de opkomende nieuwe media, zoals CD-Rom en later DVD's. Als student kocht ik mijn allereerste Mac, een Quadra 660AV! Op dat systeem kon je destijds filmpjes editen ter grootte van een postzegel, met behulp van het programma Premiere van Adobe.

Na mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan als Vormgever bij een uitgeverij in 's-Heerenberg, gevolgd door een functie als vormgever/webdesigner bij een reclamebureau in Lochem.

Tijdens mijn rol als Art-director bij een uitgeverij in Zutphen heb ik talloze evenementen, beurs- en bedrijfsbezoeken op video astgelegd. Daarnaast produceerden we kookvideo's, evenement- en bedrijfsfilms voor de uitgeverij. De evenementen hadden vaak een specifiek thema, waardoor ik volledig los kon gaan in de montage, met name op het gebied van speciale effecten.

Cartoons en animatie

Naast mijn rol als Art-Director werkte ik samen met mijn collega Derk-Jan Rouwenhorst in onze vrije tijd aan lesbrieven en animaties voor verschillende musea en instellingen. Uit deze samenwerking is in 2004 ToonWorkz ontstaan, een studio gespecialiseerd in illustratie, film en animatie.

In 2020, na 16 jaar gezamenlijk het bedrijf te hebben geleid, hebben Derk-Jan en ik besloten om onze expertise onder te brengen in afzonderlijke bedrijven. Derk-Jan zet zijn talent voort als illustrator en cartoonist in Studio Biesterveld, terwijl ikzelf mijn focus leg op animatie, film en ontwerp bij PMP - Post Media Producties.

Ondanks deze scheiding werken we nog steeds samen aan diverse animaties en projecten.

Prijzen en Awards

In oktober 2023 werd mijn documentaire 'De Maquettebouwer - Constant Willems' geselecteerd als finalist van de European Cinematic Awards.

Filmer/Animator/Editor

John Post


Foto: ©Roy Huetink