Skip to main content

tel:+31612412111 - john@postmediaproducties.nl

Werkwijze

Een aantrekkelijke film of andere video content is absoluut noodzakelijk. Het is de beste manier om je doelgroep te bereiken. Kijk maar eens op internet en social media, ze staan er vol mee! Dagelijks vliegen de beelden je om de oren.

YouTube, Vimeo, Facebook, LinkedIn en Instagram zijn uitstekende platforms om publiek te bereiken en impact te genereren.
Een keuze om een filmproductie in te zetten voor marketing en communicatie is daarom dan ook snel gemaakt. Maar wat dan?

Stap 1: je besluit om een film te laten maken

Elke film begint met een idee en een doel. Misschien heb je daar zelf al heel goed over nagedacht. Ik kan je er eventueel bij helpen. Als filmmaker kan ik mijn ervaring met je delen en met je meedenken. Er zijn veel mogelijkheden en leuke concepten te bedenken!

Film kan uitstekend ingezet worden bij het lanceren van nieuwe diensten of producten. Instructies of uitleg geven aan klanten of personeel. En wat dacht je van het (her)beleven van een evenement, een feest of gewoon om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Het kan allemaal met film.

Alle ideeën en wensen zetten we om in een creatief plan. Dat kan heel beknopt zijn voor een korte en eenvoudige film (dan is het meer een briefing), maar het kan ook een volledig script zijn met vooraf bedachte teksten, personages en scènes (een uitgebreid script).

Stap 2: het uitvoeren ervan

Ik help mijn klanten bij alle facetten van een filmproductie. Dat begint met de voorbereidingen en loopt door tot en met het filmen en monteren. Daarbij staat een prettige samenwerking met de opdrachtgever voorop.

De volgende stappen kun je verwachten:

  • Bedenken concept/idee
  • Uitwerken in een briefing en/of een script
  • Plannen en afspraken maken, de logistiek regelen
  • De opname(s) zelf, één of meerdere dagen
  • Montage en oplevering eerste versie
  • Correctie-ronde en oplevering finale video
  • Oplevering en verspreiden

Ik film met eigen apparatuur en ik heb een uitgebreide animatie- en montage-suite tot mijn beschikking in mijn studio in Zutphen. Wanneer het nodig is, kan ik andere professionals inschakelen, zoals voice-overs, componisten, 3D-animatoren, sound-designers en voor de niet-Nederlandse ondertiteling, vertaalbureaus.

Wanneer is de film te leveren?

Soms kan een film dezelfde dag nog gereed zijn, zoals bij een nieuwsgebeurtenis. Maar de meeste filmproducties moet je uitgaan van een doorlooptijd van 1 tot 4 weken. Uitgebreide producties zoals documentaires hebben meer tijd nodig.

Wat kost het en wanneer is het af?

Die twee vragen worden me het meest gesteld. Een vaste prijs voor een film is er niet. Met eenheidsprijzen werken, werkt niet. Elke productie is net weer een beetje anders. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de prijs. Denk daarbij aan de lengte van een film, hoeveel er gefilmd moet worden, aantal draaidagen, aantal camera’s, licht, geluid, de locatie en welke apparatuur of extra’s er nog meer nodig zijn.

Voor elk project maak ik voor je een vrijblijvende offerte/prijsindicatie. Neem dan ook gerust contact met me op voor een offerte.

Heb je vragen of ideeën? Neem gerust contact met me op!