Skip to main content

tel:+31612412111 - john@postmediaproducties.nl

Bekijk het eens vanuit een ander perspectief

Sinds januari 2017, ben ik in het bezit van een ROC-Light licentie. In 2021 aangevuld met het Europese vliegbewijs basis A1-A3 en gevorderd A2 in de open klasse. Dat wil zeggen dat ik beschik over juiste ontheffingen en verzekeringen om op een veilige manier en op professionele wijze, te mogen vliegen met een drone. Dit natuurlijk voor zowel film als fotografie!

Een drone kun je in iedere speciaalzaak kopen. Kost wat geld en uitzoekwerk, maar dan kun je ook zelf zulke mooie beelden maken. Of toch niet? Veel onervaren filmers zijn niet op de hoogte van de wetgeving rondom drones. Zo heb je te maken met veiligheidsrichtlijnen, zeker binnen de bebouwde kom en in no-flyzones. Het is dan ook verstandig om een vakman in te huren. Ik heb ruime ervaring met dronetechnieken en bied waar nodig creatieve en veilige oplossingen. Uiteraard rekening houdend met de Europese regelgeving en ieders privacy.

ROC-light en EASA A1-A3 en gevorderd A2

Ik beschik over een vergunning van Inspectie Leefomgeving en Transport, (ILT) om zakelijk te mogen vliegen met een drone! Het ROC-light (RPAS Operator Certificate Light). Sinde de Europese richtlijnen van kracht zijn, aangevuld met het EASA vliegbewijs basis A1-A3 en gevorderd A2 in de open klasse.

De Drone

Yuneec Typhoon H Pro - Realsense

Ik beschik over een camera drone van het type Yuneec Typhoon H Pro. Dit type drone is een zogenaamde Hexacopter. Dat wil zeggen voorzien van zes propellers. Dit maakt hem uiterst stabiel ook als er veel wind is.

360 Graden draaibare 4K Camera

Gestabiliseerde Videocamera met een resolutie van 4K. Deze kan onbeperkt 360 graden om zijn as draaien.

Hexacopter met 6 Rotors

Omdat de drone voorzien is van 6 rotors is de kans dat deze neerstort wanneer een motor uit zou vallen, een stukje kleiner. Het is mogelijk op 5 rotors de drone veilig te landen.

Volledig intrekbaar landingsgestel

Omdat het landingsgestel volledig intrekbaar is, kan het niet in beeld komen bij het filmen.

Omgevings sensoren

De Typhoon is uitgerust met een Intel Realsense sensor. Hierdoor kan de omgeving in 3D in kaart gebracht worden. Omstakels kunnen op deze manier ontweken worden.